Архива вести
                   

НЕМА ПОВЛАШЋЕНИХ КАРАТА ЗА 175 ЂАКА: Град негирао да је субвенционисао месечне карте за ученике из Бујановца

25. септембар 2023.

Заменица градоначелника Зорица Јовић, градска већница Данијела Милосављевић и шефица Одсека за образовање Мирјана Савов састале су се са представницима родитеља ђака са подручја општине Бујановац, који похађају једну од средњих школа у Врању, због проблема насталог око месечних карата за превоз ученика.

Наиме, 175 ученика који похађају једну од средњих стручних школа у граду остало је без субвенционисаних месечних карата, које је наводно плаћао Град. Додатни проблем су и скупље месечне карте.

Родитељи су упознали представнице руководства града са проблемом повећаних цена карата ауто-превозника "Кавим-Јединство" за категорију ученика који нису из Врања. Упутили су молбу да се ово стање промени и одобри попуст за средњошколце, као што је било до почетка ове школске године.

На званичном сајту градске управе саопштено је да су представнице градског руководства упознале присутне родитеље са чињеницом да никада до сада није било субвенција за превоз ученика чије пребивалиште није на територији Града Врања.

Субвенционисање цене превоза постоји, али само и искључиво за ученике који живе на територији Врања. За све остале ученике попуст за аутобуски превоз одобравао је искључиво изабрани ауто-превозник, у овом случају "Кавим-Јединство".

- И поред добре воље да се помогне родитељима ђака из других општина, који средње школе похађају у Врању, правни основ за тако нешто не постоји - истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић и упутила родитеље да се обрате за помоћ својој локалној самоуправи и ауто-превознику - односно "Кавим-Јединству".

Родитељи кажу да нису задовољни квалитетом одржаног састанка, због много нелогичности које су чули и да неће одустати од тога да сазнају где се десио пропуст, јер у овом тренутку сви пребацују одговорност једни на друге.

Извор: novosti.rs

https://shorturl.at/krDLW