Архива вести
                   

НАРОДНИ ПАРЛАМЕНТ: ИСПРАВЉАЊЕ КРИВЕ ДРИНЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

12. фебруар 2013.

Лесковац – Народни парламент реализује трогодишњи пројекат на југу Србије под називом “Исправимо криве дрине”, чији је циљ да се грађанима у 13 општина Јабланичког и Пчињског округа пружи  помоћ у савладавању административних и бирократских препрека.

„Овим пројектом желимо да мотивишемо грађане да снажније стану у одбрану сопствених и права својих суграђана, те да утичемо на вршиоце јавних функција да свој рад, што је могуће више, ускладе са опште прихваћеним принципима добре управе“, изјавио је директор ове невладине организаије Горан Митровић.

Народни парламент ће, заправо, ангажовати правнике у Врању и Лесковцу, који ће пружати бесплатну саветодавну и практичну правну помоћ грађанима, а у току овог месеца биће доступни њихови бројеви телефона, док се од средине марта помоћ може затражити и преко сајта www.netrpimnepravdu.rs.

„Наша искуства показују да многи грађани не знају која су њихова права у контакту са институцијама система, нити коме и како да се обрате да би их остварили. Зато ће им, верујемо, бесплатна правна помоћ у оквиру овог пројекта бити од велике користи“, рекао је Митровић

Извор: Југмедиа