Архива вести
                   

НАЛЕД: КОНКУРС ЗА НОВИНАРЕ И СТУДЕНТЕ (РОК: 30. АПРИЛ 2021)

24. децембар 2020.

Са циљем унапређења информисаности и едукације грађана, новинара и других заинтересованих о одговорном управљању токовима отпада од хране и рециклажи стаклене амбалаже, НАЛЕД је у оквиру пројеката „Ка бољем управљању отпадом од хране у Републици Србији“ и „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“  званично отворио наградни новинарски конкурс за извештавање о отпаду од хране и рециклажи стакла.

Право учешћа имају сви новинари новинских агенција, дневних листова, недељника и месечника, националних и локалних телевизија, радио станица и интернет портала, као и студенти свих факултета, који се позивају да сачине текстове или ТВ/радио прилоге на тему управљања отпадом од хране и/или рециклаже стаклене амбалаже у Србији.

О најбољим радовима ће одлучивати стручни жири, а наградни фонд за новинаре из Србије износи по 60.000 динара за новинаре и по 20.000 динара за студенте. У оквиру сваког пројеката ће бити награђен по један новинар националног и локалног медија, као и по један студент.

Конкурс је отворен од 21. децембра 2020. до 30. априла 2021. године, а детаљније информације о конкурсу можете да пронађете у правилима конкурса, која су доступна на  https://naled.rs/htdocs/Files/06296/NALED_Pravila-novinarskog-konkursa.pdf.

Извор: НАЛЕД и Координационо тело