Архива вести
                   

НАЈНОВИЈЕ ОДЛУКЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДОНЕТЕ НА СЕДНИЦИ ОДРЖАНОЈ У СУБОТУ, 28. МАРТА 2020. ГОДИНЕ

30. март 2020.

Београд - Влада Републике Србије је на седници одржаној у суботу, 28. марта, донела  најновије мере за спречавање ширења корона вируса COVID-19 које се тичу ванредног стања:

- Измењено је време трајања забране кретања грађана за дане викенда. Грађани ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 до 5 часова.

- Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана. Ово практично значи да свима који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље.

- Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације, што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати.

- Грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова. у циљу куповине намирница.

- Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 часова.

- Како се Република Србија налази у јеку борбе са заразном болешћу изазваном вирусом COVID-19, препоручено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљег.

Влада Републике Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом COVID-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

Апелује се на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка.

Извор: Танјуг, Политика и Координационо тело