Архива вести
                   

НАЈБОЉИ СРЕДЊОШКОЛИЦИ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

10. децембар 2012.

Ово је четврта година да најбољи средњошколци из Прешева, Бујановца и Медвеђе добијају стипендије Координационог тела. Стипендију Координационог тела од 6.000 динара месечно добио је 231 средњошколац - 129 из Прешева, 78 из Бујановца, 24 из Медвеђе. Приоритет приликом доделе стипендија имала су деца без једног или оба родитеља.

У Скупштини Србије државне стипендије уручили су им председник Административног одбора, Зоран Бабић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Жарко Обрадовић и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа, Зоран Станковић.

Уручујући стипендије председник Административног одбора, Зоран Бабић, поручио је стипендистима да је ово важан корак ка бољем школовању и уверио их да ће у Народној скупштини Републике Србије увек имати саговорника и пријатеља.

Осим честитке, од министра просвете добили су и поруку да помоћ треба да буде подстрек за даље образовање.

"То што будете научили у школи, биће ваша највећа вредност читавог живота, јер образовање вам отвара врата, не само живота, него и сазнања да може користити вама, вашој породици, вашем граду, нашој земљи, да будемо успешнији и бољи него што јесмо", рекао је Обрадовић.

Бољи услови школовања и останак младих у три општине на југу Србије приоритети су Владе и Координационог тела.

„Као човек који потиче из сличне средине, имао сам срећу да држава помогне моје школовање и да достигнем неке висине које ме данас обавезују да свима вама покушам, а и онима који нису, да обезбедим боље услове, за учење, школовање и напредак у животу", нагласио је председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић.

Након Скупштине Србије, стипендисти су били гости Скупштине града где их је поздравила градска секретарка за дечју и социјалну заштиту и образовање, Љиљана Јовчић, која је свима пожелела успех у учењу и дањем раду и истакла да у животу могу многе ствари да се одузму, али не и интелектуална својина јер је она немерљива са материјалним богатством.

Поздрављајући стипендисте члан градског већа, Милена Бићанин, поручила је им је да уче и умножавају знање, јер ће на тај начин стварати добро за себе и заједницу.  

У име Координацвионог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, у Скупштини града захвалио се председник тог тела, Зоран Станковић који је изразиo наду да ће овакви сусрети постати редовна пракса као презентација дружења, спортских такмичења и упознавања знаменитости Београда.

Након обиласка Скупштине града и упознавања са историјом тог здања, стипендисти су имали прилику да обиђу изложбу у Музеју историје Југославије као и да посете Бели двор.