Архива вести
                   

НАГРАДНИ ЛИКОВНИ И ЛИТЕРАРНИ КОНКУРСИ У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

6. мај 2016.

Лесковац - Завод за јавно здравље Лесковац и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, уз подршку Министарства здравља Републике Србије, расписали су наградни конкурс за ликовно решење и литерарни састав поводом обележавања Недеље здравља уста и зуба и Националног дана без дуванског дима.

Недеља здравља уста и зуба обележиће се од 16. до 22. маја 2016. године под слоганом „Блистав осмех - блистава будућност“ и „Осмехни се здраво“. Конкурс је намењен деци предшколског узраста и ученицима основних школа Јабланичког округа, које се позивају да доставе по три најбоља ликовна рада у категорији предшколског узраста, као и по три најбоља ликовна и литерарна рада у категорији нижих и виших разреда основне школе. Ликовни радови се раде на папиру формата до 35цм x 50 цм, а треба их доставити Заводу за јавно здравље Лесковац, Центар за промоцију здравља, Максима Ковачевића 11, 16 000 Лесковац, најкасније до 16. маја 2016. године, са назнаком - за конкурс  Недеља здравља уста и зуба”.

Најбољи радови ће бити изабрани на окружном нивоу, а затим достављени Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, где ће ући у конкуренцију за избор на републичком нивоу. 

Поменути Завод расписао је и наградни конкурс поводом 31. maja, Националног дана без дуванског дима, на тему „Моје окружење без дуванског дима”. По три најбоља ликовна рада у категоријама предшколски узраст и ученици нижих и  виших разреда основних школа могу да се доставе Заводу до 23. маја 2016. године,  са назнаком - за конкурс „Моје окружење без дуванског дима.

Најбољи радови ће бити награђени на манифестацији која се организује поводом 31. маја, Светског дана без дуванског дима,  и биће штампани на Календару здравља за 2017. годину.

За сва додатна објашњења и информације можете да се обратите др Вањи Илић на тел: 016/235-020.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело