Архива вести
                   

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ НАПИСАН ПУТОПИС О ДЕСТИНАЦИЈИ У СРБИЈИ (РОК: 21. ЈУН 2020)

29. мај 2020.

Фондација „Биљана Боснић Огњеновић“ објављује конкурс за новинарску награду „Биљана Боснић Огњеновић“ за најбоље написан путопис о дестинацији у Републици Србији.

Награда се састоји од новчаног износа од 100.000,00 РСД и плакете.

Право да конкурушу имају студенти и новинари старости од 20 до 34. године.

У сарадњи са Амбасадом Арапске Републике Египат, додељују се још две специјалне новинарске награде „Биљана Боснић Огњеновић“ за најбоље написане путописе о Египту.

Прва специјална награда се састоји од плакете и путовања у Египат на седам дана (укључени су превоз и смештај).

Право да конкуришу имају студенити новинарства и новинари. Друга специјална награда је, такође, плакета и путовање у Египат на седам дана, у периоду од августа до новембра 2020. године.

Право да конкуришу имају студенти од 17 до 23 године, свих универзитета у Републици Србији. Сви награђени радови ће бити објављени у часопису „Туристички свет“.

Пријаве на конкурс (путописе са 3 до 4 фотографије) слати на мејл адресу: konkurs@bbofondacija.com  до 21. јуна 2020. године.

Радови који конкуришу не смеју бити већ објављивани нити награђивани. Пријаве ће бити шифроване и као такве достављане стручном жирију.

Најбољи радови ће бити проглашени 15. јула 2020. године. Свечано уручење награда ће бити одржано 21. јула.2020. године у резиденцији амбасадора Египта.

Извор: Часопис „Туристички свет“и Координационо тело