Архива вести
                   

НАЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У СИМУЛАЦИЈИ „ТИТАН“ (Рок: 12. март 2021)

5. март 2021.

„Достигнућа младих у Србији“ и ове године организују национално такмичење у симулацији „Титан“.

„Титан“ представља интерактивну компјутерску симулацију у којој се доносе критичне економске и менаџмент одлуке. Кроз симулирану конкурентску ситуацију на тржишту, тимови средњошколаца стављају се у улогу предузећа која доносе одређене пословне одлуке: одређују цене својих производа, ниво производње, буџете за маркетинг, истраживање и развој, и одређују колико ће да инвестирају у проширење капацитета. Све одлуке се уносе у онлајн рачунарски програм који, полазећи од уграђених параметара, формулише извештаје о стању на тржишту и позицију сваког од ривалских тимова‐предузећа.

Циљ ове симулације је да се у оквиру стратешке компјутерске игре остваре највећи могући профити, продаја и тржишно учешће, а да се ученици упознају са принципом функционисања једне компаније.

Детаљан опис симулације и свих њених параметара је доступан на https://www.ja-serbia.org/wp-content/uploads/2019/02/vodi_kroz_takmi_enje_titan_54906.pdf.

Пријаве су отворене до петка, 12. марта 2021.године.

Тимови се састоје од два ученика, а можете пријавити највише 10 тимова из једне школе. Један ученик се не сме такмичити у два или више тимова.

Прва рунда такмичења ће почети у уторак, 16. марта, а наставници и ученици из пријављених тимова ће све детаље такмичења добити мејлом након истека рока за пријаву. Спремите се за динамичан март и април!

За такмичење можете да се пријавите на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEktlYxtWn3nupKV-OzMPiGqdf1NHUuUySKBO3p8c48-4yWA/viewform

За све оне који желе да вежбају симулацију, јавна верзија симулације се налази на сајту http://titan2018public.ja.org/

Извор: Достигнућа младих у Србији и Координационо тело