Архива вести
                   

НА ЈУГУ СРБИЈЕ ПОКРЕНУТА ЛАВИНА ХУМАНОСТИ

14. јули 2020.

Врање, Бујановац, Прешево - Хуманитарна акција за прикупљање помоћи врањским КОВИД болницама, коју је недавно покренула невладина организација Центар за медијску транспарентност и друштвену одговорност, је наишла на изузетно добар одазив грађана југа Србије и премашила је очекивања организатора.

До сада је четвртој новоотвореној КОВИД болници уручена једна машина за прање и сушење веша, 30 јастука, 2 пулсна оксиметра, 2 дигитална топломера, 100 маски, 100 пари рукавица, 5 литара течног сапуна, 10 литара асепсола, 12 литара алкохола и убруса.

Највећој КОВИД болници у згради старе хирургије уручена су два пулсна оксиметра која су јој била неопходна. Донацију у виду маски, рукавица, медицинског алкохола и бесконтактног топломера добила је и Здравствена станица у селу Власе.

Део прикупљене хуманитарне помоћи ће, на захтев грађана, бити упућен и КОВИД болници у Сурдулици.

„До сада је прикупљено 663.370,00 динара на име помоћи КОВИД амбулантама и болницама у Врању. И то није крај, јер ће до 17. јула, када се акција завршава, на наш рачун стићи још уплата. Обавештаваћемо јавност о свакој новој пристиглој донацији”, казала је Јелена Марковић, ПР ЦМТДО-а.

Сваки донатор је, према њеним речима, евидентиран и свакодневно се на страници центра ажурира списак донатора. До сада их је било преко 200. Највећа донација је стигла у износу од 100.000 динара, а најмања 500 динара, али оне имају једнаку вредност.

Међу донаторима су се нашли бројни појединци, јавна предузећа, компаније из Врања, Бујановца, Прешева и Трговишта.

„Готово је сваки Врањанац издвојио бар по литру средства за хигијену. Овакво јединство се одавно не памти и то ову акцију чини још важнијом“, рекла је Маринковићева и додала да су се и друге организације из НВО сектора приључиле овој акцији.

Извор: Југмедиа и Координационо тело