Архива вести
                   

НА ЧЕТИРИ ПУНКТА У БУЈАНОВЦУ И ОКОЛИНИ ПОНОВО ХРАНА ИЗ НАРОДНЕ КУХИЊЕ

9. јули 2020.

Бујановац - У Бујановцу је поново почела да ради Народна кухиња, која има довољно робе за наредних девет месеци. У Народној кухињи ће се поштовати све мере заштите.

Уз посуде за кувани оброк и торбе за хлеб, обавезне су и маске. По оброк за чланове породице долазе најсиромашнији мештани, корисници социјалне помоћи, незапослени и пензионери са малим примањима.

Намирница има довољно за припрему оброка, а Народна кухиња ће радити до марта наредне године. Храна се дели на 4 пункта, у самом Бујановцу и околним селима. Из Црвеног крста Србије стигле су и маске за кориснике.

Корисници Народне кухиње који немају маске их добијају како би са њима преузели храну, каже Саша Петровић.

Комплетна дезинфекција кухиње се ради сваког дана, као и  возила и носиљки за хлеб. По оброк долази 1200 мештана или 476 породица. Народна кухиња Има и листу чекања.

„Имамо око 200 корисника на листи чекања. Они ће бити укључени у програм оног тренутка кад неко од садашњих корисника не буде редовно узимао храну," каже Братислав Лазаревић из Црвеног Крста.

Завршена је и дистрибуција пакета са храном и средствима за хигијену, које је добило  400 породица у 30 месних заједница.

Извор: РТС и Координационо тело