Архива вести
                   

МЛАДИ У АКЦИЈИ: ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ И НАСИЉА

13. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Организација The Future реализоваће у Бујановцу пројекат „Млади у акцији“ који има за циљ јачање капацитета младих из локалне заједнице и подизање  свести о важности промовисања родне равноправности.

“Реализацијом планираних активности пројекта подићи ће се свест о значају и неопходности борбе за женска права и борбе против свих облика дискриминације и родно заснованог насиља”, наводе из организације.

Остваривање основних циљева пројекта биће обезбеђено кроз системе неформалног образовања.

Учесници овог пројекта имаће прилику да уче и стекну знања и вештине кроз тематске и креативне интерактивне радионице, а процес њиховог стицања одвијаће се кроз разговор, критичко размишљање, индивидуално или у групама.

“Реализована је прва активност пројекта на локалном нивоу, где смо младе упознали са пројектом и активностима које ће се реализовати до марта, такође смо обележили и Међународни дан људских права”, кажу у организацији.

The Future је у овом пројекту  партнер Клуба за оснаживање младих 018 из Ниша и „Ромске организације Прокупле“ из Прокупља, које ће пројекат реализовати у својим градовима.

Пројекат је подржан од стране Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Извор: Бујановачке, Координационо тело