Архива вести
                   

МЛАДИ СРЕЂУЈУ ГРАДСКИ СТАДИОН И ВРТИЋ У ПРЕШЕВУ

22. jануар 2013.

Извор: Тањуг / Београд - Мултиетничка група младих учесника и учесница "YouthBuild" програма,којег спроводе Грађанске иницијативе, започеће сутра са акцијама сређивања градског стадиона и вртића "8. март“ у Прешеву.

Како је најављено из те организације, радови ће обухватати фарбање клупа за седење на градскомстадиону и реконструкцију парка за играње у том вртићу.

Сређивање градског стадиона и вртића наставак су локалних акција које ова група младих спроводи још одновембра 2012. године.

Уз помоћ заједнице, ти млади људи су започели сређивање градских паркова у Бујановцу и Прешеву и заједно са Омладинским центром за младе (АWО) из Бујановца поделили око 90 пакета хуманитарне помоћи колективним центрима и угроженим породицама Прешева и Бујановца.

Пружање помоћи суграђанима само је део активности "YоuthBuild" тренинг центра у оквиру ког 47 младих људи из Врања, Бујановца и Прешева свакодневно ради.

Учење језика, предузетничких вештина, тражење посла и тренинзи на разне теме, свакодневно су у току у бујановачком "YоuthBuild" тренинг центру.