Архива вести
                   

МЛАДИ ИЗ YOUTHBUILT ПРОГРАМА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН РОМА

16. април 2014.

Прешево, Бујановац - Поводом обележавања Светског дана Рома, млади који су укључени у YouthBuilt програм, у сарадњи са Канцеларијом за младе из Прешева, организовали су изложбу фотографија и традиционалних ношњи Рома у холу Културног центра Прешева. Ова изложба организована је са циљем упознавања шире друштвене заједнице са идентитетом, традицијом, културом и језиком ромске националне мањине и подизања свести јавности о значају толеранције, равноправности и поштовања различитости. Одржана је и пројекција документарног филма „Живот Рома у Србији“ у ком се описује тежак зивот Рома.

Истог дана су млади са YouthBuild програма у сарадњи са ЦРЦ, ромским организацијама и основном школом "Бранко Радичевић" из Бујановца обележили Светски дан Рома у Културном центру "Вук Караџић" у Бујановцу, где је приређен културно - уметнички програм кроз који је представљена традиција овог народа.

Обележавање Светског дана Рома је само наставак разноврсних акција младих из YouthBuild програма, који кроз кампању под слоганом "Сви смо једнаки" промовишу толеранцију и  мултиетничке вредности.

Извор: Вести и Координационо тело