Архива вести
                   

МИНИСТАР ШАРЧЕВИЋ СЕ САГЛАСИО СА ПОВЕЋАЊЕМ ПЛАТА У ПРОСВЕТИ

4. април 2017.

Београд - Министар просвете Младен Шарчевић сагласио се са предлогом три репрезентативна синдиката образовања да плате у просвети буде повећане 15 одсто и рекао да ће први део повећања бити у јуну 2017, а други део у четвртом кварталу 2017, саопштили су синдикати.

У саопштењу Синдиката образовања Србије, Синдиката радника у просвети Србије и ГСПРС Независност наводи се да је на састанку са министром договорено да се хитно поправи материјални положај запослених у образовању са другим, трећим и четвртим степеном стручне спреме, све до трајног решења њиховог материјалног положаја кроз повећање коефицијената или цене рада.

Додаје се да су синдикати тражили повећање плата у износу од 15 одсто, како би просечна плата по повећању била нешто изнад просечне плате у Републици Србији, до увођења јединствене цене рада за све запослене у будућем систему платних разреда.

„Министар се сагласио са предлогом и истакао да ће се први део повећања реализовати у јуну 2017, а други део у четвртом кварталу 2017 године”, наводи се у саопштењу.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело