Архива вести
                   

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ ДОДЕЛИО ШКОЛСКИ ПРИБОР ЂАЦИМА ПРВАЦИМА У ОПШТИНИ ПРЕШЕВО

30. август 2023.

Прешево – Министар државне управе и локалне самоуправе и председник  Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Александар Мартиновић посетио је данас основне школе у Прешеву како би ђацима првацима доделио школски прибор и ранчеве пред почетак нове школске године.

Министар Мартиновић је у општини Прешево посетио основне школе “Вук Карађић” и “Абдулах Крашница” којом приликом је нагласио важност подршке образовању и унапређењу квалитета образовања и развоја младих генерација.

Додела школског прибора не представља само материјалну подршку родитељима већ ова активност шаље снажну поруку да држава води бригу о будућности своје деце настојећи да им пружи што боље услове за учење.

Министар Мартиновић је након одржане свечаности пожелео деци срећан почетак школовања са жељом да буду добри ђаци и постану добри људи.

Служба Координациног тела већ 12 година обезбеђује за све прваке из три општине бесплатан школски прибор и ранчеве. За школску 2023/2024. годину Служба Координационог тела издвојила је 3.500.000,00 динара за ову намену, и то за општину Бујановац 1.659.089,00 динара,  за општину Прешево 1.522.725,00 динара и општину Медвеђа 318.181,00 динара опредељених средстава за реализацију јавне набавке за школски прибор. Ове године у први разред креће 335 ученика из Прешева, из Бујановца 365 а у општини Медвеђа у први разред кренуће 70 ђака.

“Служба Координационог тела ће и у будуће настојати да помаже деци и младима у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа”, поручио је Мартиновић.

Министар Мартиновић је посету школама завршио поделом лаптопова као подршка дигитализацији у извођењу наставе.

Свечаности поводом доделе школског прибора и ранчева присуствовали су и в.д. директора Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановас и Медвеђа Ненад Митровић, в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић, в.д. помоћнице директора Службе Координационог тела Јелена Јакшић и представници локалне самоуправе општине Прешево.

Извор: Служба Координационог тела