Архива вести
                   

МЕДВЕЂИ 30.000 ЕВРА ОД ЕУ И САВЕТА ЕВРОПЕ ДА УНАПРЕДЕ РАД ОПШТИНЕ

2. август 2022.

Медвеђа – Београд – Донација у износу од 30.000 евра од Европске уније и Савета Европе биће искоришћена за упостављање јединственог управног места у општини Медвеђа. Овај пројекат поједноставиће и убрзати процедуре издавања докумената и уједно подићи ефикасност рада локалне самоуправе.

Председник Општине Драгана Кулић истако је и да ће део средстава бити искоришћен и за апликацију за оцењивање рада органа Општине, за набавку ИТ и друге опреме као и за прављење електронске базе података за израду јавних политика.

Медвеђа у програму “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2” учествује већ четири године, а менаџер програма Савета Европе, Александар Јовановић каже да је та општина међу онима које имају најбоље резултате.

„Кроз програм “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2” општина Медвеђа је значајно подигла капацитете запослених и побољшала интерну организацију посла, па спада у ред локалних самоуправа које најефикасније одговарају на потребе грађана и привреде“, рекао је Јовановић.

Осим Медвеђе, још 15 локалних самоуправа у Србији добило је беспроватна средства за унапређење рада локалних самоуправа.

Извор: Јужне вести, Координационо тело