Архива вести
                   

МЕДВЕЂА: ПРОЈЕКАТ „ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ”

14. новембар 2018.

Медвеђа – Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић истиче да општина улаже максималне напоре да заустави миграцију младих ка већим градским центрима и позива их да се активно укључе у израду општинског буџета за наредну годину и покретање сопственог бизниса у овој неразвијеној, вишенационалној општини на југу Србије.

У оквиру програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији, општина Медвеђа суфинансира и спроводи меру усклађивање рада и родитељства. Пројекат „Радимо за бољу будућност деце” треба да допринесе стварању позитивне популационе климе и отклањању уочених баријера (незапосленост младих) за родитељство и рађање деце. Подршка је усмерена и на предузетнике како би се стимулисали да запошљавају младе и незапослене родитеље.

После расписивања јавног позива за учешће у програму обуке за започињање бизниса унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младим брачним паровима, младим мајкама и женама од 18 од 35 година, на конкурс се јавило 44 кандидата за покретање сопственог бизниса и унапређење пољопривредних газдинстава.

Укупна средства која се расподељују у оквиру пројекта износе пет милиона динара, а финансира га Кабинет министра без портфеља задужен за демографију и популациону политику Републике Србије.

У заједничкој реализацији општине Медвеђа и организације ХЕЛП, протеклог месеца младима је бесповратно подељено 4.250.000 динара за покретање сопственог бизниса.

Извор: Политика и Координацино тело