Архива вести
                   

МЕДВЕЂА ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ОПШТИНЕ

21. мај 2021.

Медвеђа – Београд -  20. маја 1944. године формирана је Прва српска дивизија у Гајтану, након чега је Горња Јабланица особођена од окупатора у Другом светском рату. Овај дан обележава се као Дан општине Медвеђа, а ове године се прослављао се два дана због забране окупљања великог броја грађана и епидемиолошких мера које су на снази.

Дан општине је првог дана обележен свечаном седницом Скупштине, док је дан након тога био пријем гостију код председника Општине Небојше Арсића и полагање венаца палим борцима на споменику слободе на Видиковцу.

Цвеће су на споменик слободе на Видиковцу положиле делегације локалне самоуправе, Скупштине општине Медвеђе и Удружења бораца НОР-а.

„Понос Медвеђе  су пријатељски односи Срба, Албанаца, Црногораца и Рома“, каже Небојша Арсић, председник Општине Медвеђа. Обративши се присутнима, Арсић је истакао да се та слога и хармонија морају оставити у наслеђе и аманет  будућим генерацијама.

„ Иза нас, али и пред нама су бројни инфраструктурни пројекти, рад на побољшању услова живота наших грађана, успеси наше деце кроз такмичења и спортска надметања, а све то скупа трасира наш пут напретка коме стремимо“, рекао је Арсић.

У наставку обраћања, Арсић је додао да су обнављани путеви, мостови, саниране штете од елементарних непогода, реконструисани спортски терени и константно се ради на стварању повољне климе за нова улагања и отварање нових погона како би упослили све младе на територији општине. Како је рекао,свима на првом месту мора бити заједнички интерес и развој Медвеђе, упркос политичким неслагањима и различитим мишљењима о правцима развоја и приоритету реализације пројеката.

„На том путу сви морамо дати свој пуни допринос, а личне и политчке интересе морамо подредити интересима општине и њених становника“, закључио је Арсић.

Извор: Јужне вести, Координационо тело