Архива вести
                   

МЕДВЕЂА НА ПРВОМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ОПШТЕ КУЛТУРЕ У ГРЧКОЈ

5. јун 2014.

На позив СО Платамон из Грчке, културно уметничко друштво „Медвеђа“ из Медвеђе је учествовало од 30. до 31. маја на Првом међународном фестивалу опште културе у Платамону.

„У предивном амбијенту на обали платамонске плаже, КУД „Медвеђа“ је приказало игру, песму и обичаје нашег народа. Многобројна публика, у којој је било и домаћина и наших туриста, громогласно је поздравила наступе свих учесника. Наше друштво се представило играма из трстеничког краја и играма из косовског поморавља“, изјавио је кореограф КУД-а „Медвеђа“ Дејан Јовановић Јоги.

На овом фестивалу је учествовао и фолклорни ансамбл „Свети Никола“ из Трстеника, као и три друштва домаћина из Платамона, Неи Поријe и Катарине.
 

„Да би боравак нашег друштва учинили незаборавним,  организатори су,  поред свакодневог провода на пешчаним плажама Неи Поријe и купању у топлом мору, организовали и излете до Афродитиних извора и Платамонске тврђаве, што је посебно импресионирало најмлађе учеснике нашег друштва“, рекао је Дејан Јовановић Јоги.

Извор: Вести и Координационо тело