Архива вести
                   

МЕЂУСЕКТОРСКА САРАДЊА ЗА РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – ПОЗИВ НА ИНФОСЕСИЈУ

21. новембар 2019.

Ресурс центар и Коалиција за развој солидарне економије организују инфосесију: „Међусекорска сарадња за развој социјалног предузетништва“, која ће се одржати 26. новембра 2019. године у Скупштини Града Новог Сада (Жарка Зрењанина 2).

Инфосесија се организује у периоду заговарања за доношење првог Закона о социјалном предузетништву и изради препорука за креирање програма за развој социјалног предузетништва. Представници цивилног, јавног и сектора социјалног предузетништва разговараће о потенцијалима и значају међусекторске сарадње за развој социјалног предузетништва.

На сесији ће бити речи о Нацрту Закона које је израдило и предложило цивилно друштво, о пракси креирања и имплементације програма за развој социјалног предузетништва и постојећим начинима финансирања социјалних предузећа.

Коалиција за развој солидарне економије (КОРСЕ) окупља организације цивилног друштва које су активне на пољу социјалног предузетништва и солидарне економије у Србији, у циљу њиховог повезивања и заједничког рада на развоју овог поља кроз удружене истраживачке, стратешке, едукативне, практично-подстицајне, промотивне и друге активности.

За пријаве и све додатне информације, можете се обратити на zorana.milovanovic@emins.org  или позвати 011/3640-174.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело