Архива вести
                   

„МЕДИНВЕСТ” УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРОИЗВОДЊУ ЧАРАПА У МЕДВЕЂИ

31. јули 2018.

Медвеђа – Према наводима портала „Југмедиа,“ предузеће за производњу чарапа „Мединвест” из Медвеђе ће ускоро почети производњу. Пријем радника ће се вршити у првој половини августа, док ће руководство фабрике наставити са пријемом радника у наредних шест месеци. Произведена роба ће се пласирати на тржишта Европе и јужне Америке.

„Мединвест” је купио руинирану зграду некадашњег „Нитекса” од око 3000 м2 у индустриској зони Медвеђе, а њена реконструкција се приводи крају. То је прва инвестиција у области индустријске производње у последњих пола века, као и прва фабрика у којој ће се чути рад машина после 20 година.

Пословима руководи „Мела Холдинг Груп”, чији је председник управног одбора Мухарем Салиху.

„Увезли смо 110 машина, а у плану је да се инсталира још 140, како би се комлпетирао пројекат од 250 производних машина. Ове машине су последња реч технике. Пар чарапа произведу за 2 минута и намењене су 24-часовном раду,” казао је Салиху.

Већ је уговорен извоз робе у вредности од 8 милиона евра у наредној години, а недавно је расписан конкурс за пријем радника, који ће трајати до 10. августа. Интересовање за конкурс је велико. Компанија је ангажовала консалтинг агенцију „ Адеко”, која ће вршити селекцију радника, а до сада се пријавило преко 100 кандидата са територије Медвеђе, Сијаринске Бање, Лебана и Лесковца

„Са производњом не можемо да кренемо без минимум 50 радника. Радна снага ће се обучавати овде, а не ван земље, и примаће се сукцесивно. За три месеца планирамо да формирамо једну смену, док ћемо за пет месеци имати све три смене. Све то захтева 500 радника. Планирамо да већ у септембру извеземо прве уговорене количине робе,” рекао је Салиху.

У „Мединвесту” ће се у почетку производити све врсте мушких чарапа, а потом и дечје, да би се касније прешло на производњу женских чарапа. Производи ће се пеглати на природан начин, уз помоћ паре и паковати у амбалажу набављену у Србији.

Извор: Југмедиа, Е-капија и Координационо тело