Архива вести
                   

МАРКО ЧАДЕЖ СА ПРИВРЕДНИЦИМА У БУЈАНОВЦУ

22. децембар 2016.

Бујановац - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж састао се у Бујановцу са представницима локалних самоуправа и компанија из Бујановца и Прешева и разговарао са њима о производним и извозним плановима, као и о услугама и подршци Привредне коморе развоју економије у јужној Србији.

Председник општине Бујановац Шаип Камбери истакао је да је циљ састанка отварање нових радних места и извлачење ових места из зоне неразвијених подручја.

„Капацитети који постоје у Бујановцу и Прешеву траже мало више пажње локалне самоуправе и државе и они могу да буду довољни да се ове две општине убудуће довољно развијају”, рекао је Камбери.

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи рекао је да је поменути састанак веома важан.

„Ово је почетни, информативни састанак за све присутне, а од њега очекујем побољшање рада на координацији привредних комора и привредника,” рекао је Арифи

Захваљујући се председницима општина Бујановац и Прешево на гостопримству и реализацији скупа, Чадеж је рекао да је ово дан када треба да се чују потребе привредника и на који начин Комора може да им помогне да боље послују и проналазе боље пословне шансе.

„Долазећи из Београда имао сам прилику да видим финализацију радова на аутопуту, а кад тај велики пројекат буде завршен, биће то огромна шанса која ће изменити привредну слику овог региона”, рекао је Чадеж.

Он је подсетио да од 1. јануара све привредне коморе улазе у јединствени систем Привредне коморе Србије, што до сада није био случај, јер су постојале паралелне регионалне привреднен коморе.

„Сада ћемо моћи да појачамо рад канцеларије у Бујановцу и да отворимо канцеларију у Прешеву, како бисмо заједно могли што боље да радимо. Постоји могућност да већ у јануару у Приштини организујемо представљање привредника из овог региона, а у фебруару да организујемо и Дане Бујановца и Прешева у Београду, Крагујевцу и Новом Саду”, рекао је Чадеж.

Председник Привредне коморе Косова Сафет Грџалију је рекао да скуп има велики значај.

„Овде смо да нудимо партнерство и дијалог. За мене су јунаци модерног времена они који се баве економијом, обезбеђују нова радна места и економски раст,” казао је Грџалију.

Извор: РТС, Бета, ФоНет и Координационо тело