Архива вести
                   

ЛОВНИ ТУРИЗАМ У БУЈАНОВЦУ

23. новембар 2022.

Бујановац – Београд -  На територији бујановачког ловишта постављено је осам чека, хранилишта и солишта за дивљач, у оквиру пројекта „Фото-лов без граница“, каже управник ловишта, Никола Вељковић.

„Чеке поседују фото-опрему и фото-клопке како би могле да се лоцирају животиње које се налазе на том подручју. Циљ је да проширимо ловни туризам, да људи који су заљубљеници у природу и који воле да проводе време у природи и да од тога корист има наше ловачко удружење „!Голуб“, али и цела општина“,  каже Вељковић.

„Фото-лов без граница“ је пројекат који реализује Ловачки савез Србије, а у сарадњи са ловачком федерацијом Северне Македоније и бујановачким ловачким удружењем „Голуб“.

Пројекат финансира Европска унија, а како каже Вељковић, у плану је изградња ловачког дома са рестораном и смештајем, како за домаће ловце, тако и за стране ловце и туристе.

Циљ пројекта је обезбеђивање додатних прихода и ван ловне сезоне.

„За фото-лов не чекате ловну сезону, нема квоте дивљачи које можете да одстрелите. Фото-лов је за сваког ко жели да дође у природу  у било ком тренутку“,  каже Вељковић.

Извор: Бујановачке, Служба Координационог тела