Архива вести
                   

ЛОНЧАР: ОБОЛЕЛИ ИЗ БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА ИДУ У ЛЕСКОВАЦ

27. јули 2020.

Бујановац - Оболели од короне из Бујановца и Прешева у наредним данима иду на лечење у Лесковац, рекао је у Дневнику РТС министар здравља Златибор Лончар.

Он је, после седнице Кризног штаба изјавио да у овим градовима расте број заражених, али да они због великог броја пацијената неће ићи у Врање, већ у Лесковац:

“Већ смо у Лесковцу организовали њихов пријем, а ако буде било потребе ти пацијенти ће бити транспортовани даље за Ниш”, рекао је министар.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је раније изјавио да очекује број новозаражених у ова два града. Иста предвиђања изнео је и његов колега Предраг Кон, који је рекао да се у Бујановцу и Прешеву очекују проблеми.

„Што се локала тиче, због окупљања у Прешеву и Бујановцу очекује се да се ту јави више проблема. Окупљања су појачивачи ове ситуације, која је неповољна и несигурна“, изјавио је Кон.

Ове најаве долазе десетак дана, колико обично траје инкубација, након два трагична догађаја и сахрана у Великом Трновцу и Жбевцу, којима је присуствовао велики број људи.

У Бујановцу су од почетка епидемије регистрована 93 случаја корона вируса.

Извор: Бујановачке и Координационо тело