Архива вести
                   

ЛЕСКОВАЦ УВЕО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ НА 14 ДАНА

14. јули 2020.

Лексовац - Због тога што препоруке донете пре 7 дана нису поштоване, као и због погоршања епидемиолошке ситуације у Лесковцу, Штаб за ванредне ситуације је прогласио  ванредну ситуацију у том граду, која ће бити на снази од 13. до 27. јула.

Препоруке о раду угоститељских објеката до 23 часа, ограничено окупљење и обавезно ношење маски у јавном и такси превозу су сада постале обавезујуће за све грађане Лесковца. 

„Притом имамо и млађу популацију која оболева, као и већи број случајева са тешком клиничком сликом и на кисеонику. Сутра ће сви директори јавних предузећа ићи на тестирање. Морамо да будемо ригидни јер препоруке нису поштоване“, рекао је командир Штаба за варедне ситуације и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Препоруке лесковачког штаба, које су сада постале обавезујеће, можете видети на https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Ograniceno-okupljanje-i-rad-ugostiteljskih-objekata-u-Leskovcu-i-Medvedji.sr.html .

Последњи подаци Завода за јавно здравље показују да је од пристиглих резултата за 16 особа, 10 особа позитивно на КОВИД, а да је једна особа преминула у КОВИД амбуланти у Лесковцу док је чекала резултате теста на вирус корона.

Извор: Јужне вести и Координационо тело