Архива вести
                   

КРАЉ АЛЕКСАНДАР И КРАЉИЦА ДРАГА У БУЈАНОВАЧКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ

13. јули 2016.

Бујановац – Представа „Последњи тренуци краља Александра и краљице Драге” ће бити изведена у среду, 13. јула,  од 19.30 часова у бујановачком Дому културе.

Представа је рађена по мотивима текста Радомира Путника, а драматизацију и адаптацију текста урадили су глумци Михајло Стојковић и Мартина Китановић.

Ова драма се догађа у последњим тренуцима живота краља Александра и краљице Драге, у ноћи између 28. и 29. маја у подруму Старог двора.

У драми се ради о најискренијим тренуцима двоје људи који, затворени између четири зида, свесно чекају смрт. Говори се о лажима које се изговарају како би се сачувала љубав, која представља један од разлога њиховог погубљења.

Представа и текст се ослањају на историјске чињенице, али предства не представља биографску драму, већ српску трагедију.

„Кроз рад на представи смо желели да сазнамо истину о двоје људи који чекају сигурну смрт. У таквим тренуцима титула постаје маргинална, остају само њих двоје, њихова истина и љубав”, каже глумац Михајло Стојковић.

Представа је на реперотару позоришта „Бора Станковић”, и након Врања и Београда, ово је треће извођење ове представе, а турнеја ће бити настављена у Трговишу, Владичином Хану, Сурдулици и Врању.

Извор: Бујановачке и Координационо тело