Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ (РОК: 29. АПРИЛ 2021)

24. децембар 2020.

Програм стипендија Владе Републике Француске и Француског института у Србији је намењен студентима нивоа мастер 2 и доктората, Стипендија покрива трошкове уписа на факултет, социјалног осигурања и живота током студија у Француској, а омогућава и многе друге погодности.

Конкурс за стипендије за универзитетску 2021/2022 годину ће трајати до 29. марта 2021. године. Кандидати ће бити одабрани након ригорозне селекције и биће из свих крајева Србије, са различитих универзитета и факултета. Ове стипендије су специфичне по томе што студентима дају слободу да, у оквиру своје области студија и интересовања, одаберу студијски програм који желе да похађају. Заступљене су све области.

Да би наградили најбоље студенте, Амбасада Француске и Француски институт су потписали  споразум са Министарством омладине и спорта Републике Србије. Студенти из Србије, добитници стипендије „Доситеја“, који настављају студије у Француској, могу да добију додатну стипендију Владе Француске.

Студенти могу да погледају услове конкурса на сајту http://www.institutfrancais.rs/fr/category/eleves-etudiants/bourses/bourses-du-gouvernement/

Студенти који су постигли изузетне резултате током студија, могу да конкуришу за Ајфел стипендију, коју додељује Министарство за Европу и спољне послове  Републике Француске. Конкурс за ову стипендију је отворен до 8. јануара 2021. године (https://www.campusfrance.org/fr/le-programme-de-bourses-d-excellence-eiffel).

Извор: Портал млади и Координационо тело