Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ И ФИНАНСИРАЊЕ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА ВИКИМЕДИЈЕ СРБИЈЕ 2021 (РОК: 10. АВГУСТ 2020)

15. јули 2020.

Викимедија Србије расписује конкурс за реализацију и финансирање волонтерских пројеката у домену образовања, сарадње са институцијама културе и волонтирања.

Конкурс траје до 10. августа 2020. године и отворен је за све појединце, представнике организација, институција културе и образовања.

Области конкурса у оквиру којих можете конкурисати:

• Образовање  – у оквиру ове теме ради се на остваривању сарадње са школама и факултетима у погледу имплементације образовних пројеката Викимедије Србије у поменутим институцијама.

• Сарадња са институцијама културе и институцијама од јавног значаја (ГЛАМ институцијама) – у оквиру ове теме потребно је остварити двосмерну сарадњу са поменутим институцијама. Под тим се може подразумевати дигитализација и ослобађање материјала које институција поседује или неки други вид сарадње.

• Подстицање волонтирања је тема која је стално актуелна у Викимедији Србије имајући у виду да је удружење пре свега волонтерске оријентације.

• Активирање Википедијиних сестринских пројеката међу којима су Викиречник, Викицитати, Викизворник, Викикњиге и сл.

• Повећање разноликости  у оквиру пројеката - Под овим се подразумева повећање заступљености уредница на пројектима, повећавање садржаја о женама и осталим родним категоријама, као и о осетљивим групама у друштву попут ЛГБТ+ популације, особа са потешкоћама у развоју или маргинализованих група и националних мањина.

Предлоге могу поднети сви заинтересовани појединци, представници удружења и добровољци чији се циљеви поклапају са циљевима Викимедије Србије. Пријавни формулар можете преузети на https://docs.google.com/document/d/1GDwx7GKRrxhE0KHNo4cSU0vtuwNcwWCYj_uKJVMGS7g/edit.  Потребно је да преузмете формулар и пошаљете га на kancelarija@vikimedija.org.

Подносиоци пројеката могу да поднесу више од једног предлога. Имајте у виду да се подржавају пројекти у износима од 100 до 5000 евра. Предност ће имати иновативни пројекти са оригиналним и свежим идејама, као и добро образложеним буџетом.

Више информација о конкурсу можете пронаћи на  http://wikimedia.rs/konkurs-za-realizaciju-i-finansiranje-volonterskih-projekata-vikimedije-srbije-2021/

За све додатне информације пошаљите и-мејл или позовите: 060/74-54-773 (Ивана Маџаревић, менаџер пројеката и заједнице).

Извор: Викимедија Србије и Координационо тело