Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА У 4. БРИГАДУ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ У ВРАЊУ

6. јун 2018.

Врање - Сви заинтересовани младићи и девојке могу да постану припадници 4. бригаде Копнене војске уколико испуњавају одређене услове. Министарство одбране и Војска Србије покренули су процедуру за пријем професионалних војника у Војску Србије до попуне радних места, а кандидати могу да се пријаве   за рад у јединицама 4. Бригаде Копнене војске сваког радног дана у касарнама.

Општи услови које држављанин Републике Србије треба да испуњава ради пријема у професионалну војну службу у својству професионалног војника су: да је пунолетан; да је здравствено и психофизички способан за службу у Војсци Србије; да има прописано образовање; да му раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа; да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци; да није старији од 30 година; да је безбедносно проверен и да нема безбедносних сметњи за пријем у професионалну војну службу, у складу са прописима којима је уређено вршење безбедносне провере у Министарству одбране и да је одслужио војни рок са оружјем.

Равноправно могу конкурисати и младићи и девојке.

Погодности због којих се лица најчешће пријављују за рад у Војсци Србије, у својству  професионалних војника, су што им се током службе обезбеђује сигуран посао и одговарајућа месечна примања.

Професионалним војницима гарантоване су социјална и здравствена заштита за њих и чланове њихових породица за време професионалне војне службе, као и бенефицирани радни стаж, у зависности од дужности коју обављају.

Постоји и могућност бесплатног обучавања и усавршавања на курсевима, као и посебне накнаде у складу са правилником о накнади путних и других трошкова.

Најбољи војници ће бити у прилици да похађају курс за подофицире и даље напредовање у каријери.

Сви они који желе да раде у  4. бригади Копнене војске, могу да се јаве у било коју касарну у Врању, базу „Југ или на телефон: 017/414-102, локал 41-051, а додатне информације о конкурусу могу пронаћи на сајту Министарства одбране (www.mod.gov.rs) и Војске Србије (www.vojska.mod.gov.rs).     
 
Извор: ОК Радио и Координационо тело