Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПОХАЂАЊЕ ОБУКЕ „КОРАК ДАЉЕ КА СВЕОБУХВАТНИМ И КВАЛИТЕТНИМ УСЛУГАМА КАРИЈЕРНОГ ВОЂЕЊА И САВЕТОВАЊА У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА“ (РОК: 9. СЕПТЕМБАР 2019)

15. август 2019.

Београдска отворена школа (БОШ) позива заинтересоване наставнике и стручне сараднике да се пријаве за учешће на пројекту „Каријерно вођење и саветовање за бољу запошљивост младих – КВИС на БИС“ који спроводи БОШ уз финансијску подршку Solidar Suisse Канцеларије у Србији.

Учешћем у пројекту, полазници и полазнице добијају:

  • похађање дводневне акредитоване обуке намењене унапређивању компетенција наставника/ца за пружање квалитетних услуга усмерених на вештине управљања каријером код ученика и ученица;
  • менторску подршку БОШ тима за примену наученог на обуци кроз реализацију активности КВиС-а за ученике и ученице.

Обука траје два дана, акредитована је од стране Завода за унапређење образовања и васпитања и носи 16 бодова.

Дводневна обука ће бити одржана 19. и 20. септембра 2019. у Београду. Све трошкове обуке, смештаја и превоза одабраних учесника/ца сносиће Београдска отворена школа.

Након обуке, школски тимови ће имати обавезу да организују и реализују активности каријерног вођења и саветовања, у циљу примене стечених знања и вештина за најмање 20 ученика и ученица.

 Очекује се да КВиС активности за ученике буду организоване најкасније до 31. октобра 2019. године, а да представници школа до 15. новембра БОШ тиму пошаљу извештаје са радионица.

Право пријављивања на конкурс имају по двоје наставника, односно стручних сарадника, чланова/ица школског тима за КВиС, који активно спроводе услуге и одговорни су за писање и спровођење школског Плана и Програма за каријерно вођење и саветовање.

На конкурсу ће бити одабрано укупно 20 представника из 10 средњих школа широм Србије.

Критеријуми за одабир школа:

  • испуњеност административних услова (попуњена 2 пријавна формулара испред школе, достављено писмо подршке потписано и оверено од стране директора/ке школе);
  • мотивисаност пријављених наставника/ца за учешће на семинару;
  • спремност пријављених наставника/ца да испуне обавезе предвиђене пројектом;
  • заступљеност школа из различитих региона и округа;
  • заступљеност учесника оба пола;
  • спремност школе да се и по завршетку пројекта даље развијају услуге КВиС-а у складу са стандардима добре праксе на националном и европском нивоу.

Додатне информације о конкурсу и неопходна документација су доступни на http://www.bos.rs/rs/najave/22/2019/07/30/konkurs-za-nastavnike-i-strucne-saradnike-srednjih-skola-za-pohadanje-dvodnevne-akreditovane-obuke.html

За све додатне информације можете контактирати Програм за унапређивање запошљивости Београдске отворене школе на имејл: puz@bos.rs или на број: 011/30 61 341.

Извор: www.bos.rs и Координационо тело