Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈЕ ИНВЕСТИЦИЈАМА У ПРИМАРНУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ

14. октобар 2014.

Лесковац - Као вид подршке регистрованим пољопривредним произвођачима, Министарство пољопривреде и заштите животне средине донело је Правилник о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.

Овим Правилником обухваћени су  подстицаји који се односе на програм за подршку инвестицијама за примарну биљну и сточарску производњу, и то за:

-Набавку нове механизације и опреме за:  наводњавање,  заштиту од болести, штеточина и корова, града, ниских и високих температура, опреме за сетву, садњу и бербу, изградњу хладњача и  набавку нове опреме за хладњаче, набавку нових пластеника и опреме у заштићеном простору, опреме за припрему и калибрацију производа за тржиште и изградњу објеката за складиштење житарица;

-Набавку нове опреме за побољшање организације и ефикасности сточарске производње и припрему сточне хране, где спада: набавка нове опреме за узгој музних крава, товних јунади, оваца, коза, прасади и живине, набавку квалитетних приплодних грла, опреме за рибњаке и пчелињаке, опреме којом се штити добробит животиња и опреме за одлагање, дистрибуцију, сепарацију и манипулацију стајњака.

Право на подстицаје имају: физичка лица која су носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава, предузетници, привредна друштва, земљорадничке задруге и средње школе за образовани профил у области пољопривреде и производње и прераде хране.

Највиши укупни износ подстицаја по подносиоцу захтева је два милиона динара, а за одређене намене, као што су изградња, проширење, реконструкција или адаптација хладњача и нових објеката намењених складиштењу житарица, и до пет милиона динара.

Захтев за коришћење подстицаја подноси се министарству надлежном за послове пољопривреде – Управи за аграрна плаћања (Хајдук Вељкова 4-6, 15000 Шабац)до 1. новембра 2014. године.

За све додатне информације и потребну документацију, заинтересовани могу да се јаве Пољопривредној саветодавној и стручној служби Лесковац (Југ Богданова 8а, Лесковац, Тел: 016 212 246, E-mail: zavodle@open.telekom.rs) која ће заинтересованим пружити помоћ и око попуњавања образаца.

Текст конкурса се налази на: http://rra-jug.rs/?file_id=38 

Извор: Југпрес и Координационо тело