Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА „УЧЕШЋЕ ГРАЂАНА У ДЕМОКРАТСКОМ УПРАВЉАЊУ“(РОК: 19.05.2019)

7. мај 2019.

Фондација за отворено друштво, Србија је расписала конкурс за подношење пројеката у оквиру програма  „Учешће грађана у демократском управљању“. 

На конкурс могу да се поднесу пројекти који:

-омогућавају директно учешће грађана и грађанки и њихових организација у јавним пословима на свим нивоима (од месне заједнице до националног нивоа), укључујући организоване платформе, мреже организација или друге институционализоване или полу-институционализоване облике учешћа грађана;

- афирмишу демократске и европске вредности и доприносе унапређивању политика и законодавства у процесу ЕУ интеграција, са тематским фокусом на јачање основних демократских институција и пракси, владавину права и поштовање људских права;

- успостављају сарадњу између академске заједнице, тинк-тенкова, синдиката, невладиних организација, неформалних група и друштвених покрета, у циљу отварања дијалога и заговарања социјално одрживих политика, солидарности и праведности, а нарочито у областима заштите социјалних и економских права, урбаног развоја и тзв. дигиталне револуције.

Пројекте могу поднети организације грађанског друштва (удружења грађана, професионална удружења, коморе), универзитети, институти, државни и локални органи власти.

Пројекти који се баве слободом говора, правом на информисање, правима националних мањина, правом на слободан приступ информацијама и заштитом података о личности, неће бити разматрани, јер су ове области предмет конкурса других програма Фондације.

Пројекат могу да поднесу појединачни правни субјекти или више правних субјеката заједно.

Фондација ће дати предност пројектима који користе креативне и иновативне методологије рада (нови активизам), имају разрађену комуникациону стратегију, усмерени су према грађанима и подстичу њихово учествовање у остваривању циљева пројекта.

Пријаве на конкурс се примају до 19. маја 2019. године.

Додатне информавије о конкурсу су доступне на 

http://www.fosserbia.org/sr/konkursi/učešće-građana-u-demokratskom-upravljanju.html

Извор: Фондација за отворено друштво, Србија и Координационо тело