Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ЗАЈЕДНО КА СРЕДЊОЈ ШКОЛИ – ПОДРШКА ДЕЦИ ИЗ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА ЗА ПРЕЛАЗАК У СРЕДЊУ ШКОЛУ” (РОК 24.03.2017)

21. март 2017.

Дечија фондација Песталоци (Pestalozzi Children’s Foundation) и Центар за образовне политике реализују пројекат „Заједно ка средњој школи – Подршка деци из осетљивих група за  прелазак у средњу школу“.

Циљ пројекта је да допринесе повећању броја ученика из осетљивих група који настављају образовање на средњошколском нивоу кроз оснаживање основних школа да обезбеде подстицајно окружење за учење и спроведу конкретне, пројектом предвиђене, активности које подстичу и мотивишу ученике и ученице из осетљивих група да упишу средњу школу.

Пројекат „Заједно ка средњој школи“ биће спроведен у 10 изабраних основних школа, а које се налазе на територији општина/градова даље наведених у овом Позиву. Општине/градови су изабрани на основу критеријума за идентификацију општина у којима постоји повећана потреба за  интервенцију усмерену на повећање транзиције ученика у средње школе.

Пројекат траје од јануара 2017. године до децембра 2019. године, и обухватиће школску 2017/2018. и 2018/2019. годину. Конкретне активности и интензиван рад са школама су планирани од друге половине априла 2017. године.

Пријављивањем на овај позив школе добијају могућност да буду изабране за учешће у пројекту, а самим тим и да оснаже капацитете за пружање подршке ученицима из осетљивих група за упис у средњу школу, кроз учешће на акредитованим семинарима као и обукама које су развијене у оквиру пројекта. Поред тога, изабране школе добиће грантове у износу од 3.600 ЕУР, у динарској противвредности, за спровођење пројектних активности.

За учешће у пројекту могу се пријавити све основне школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе из следећих општина/градова:

Алексинац, Алибунар, Бела Црква, Бечеј, Богатић, Бор, Бујановац, Варварин, Велико Градиште, Велика Плана, Владичин Хан, Владимирци, Власотинце, Град Ниш, Деспотовац, Дољевац, Жабаљ, Житиште, Житорађа, Кладово, Књажевац, Ковачица, Крупањ, Куршумлија, Лебане, Лесковац, Неготин, Нови Бечеј, Нови Пазар, Параћин, Петровац на Млави, Прешево, Прокупље, Свилајнац, Србобран, Сурдулица, Тутин, Ћуприја, Уб.

Додатне информације о конкурсу и пријавна документаацијa су доступни на http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/sr

Извор: www.cep.edu.rs и Координационо тело