Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НИШВИЛ ВОЛОНТЕРСКИ ТИМ (РОК: 10.07.2019)

16. мај 2019.

Нишвил џез фестивал и ове године младима пружа прилику да допринесу једној од највећих српских и европских културних манифестација, а у исто време на продуктиван и забаван начин искористе лето и унапреде себе.

300 младих ће заједно 12 дана учествовати у волонтерском програму, стећи незаборавна искуства и знања, а као успомену понети нова познанства.

Кроз волонтерски програм фестивала до сада је прошло преко 3000 волонтера, почев од 2010. године. У том периоду волонтерски тим је окупио младе из преко 120 различитих градова земље и иностранства. 2012. године је тим добио признање Града Ниша у виду златника са ликом Цара Константина за посебан волонтерски допринос промоцији и развоју културе, а крајем 2013. је волонтерски програм проглашен од стране Кровне организације младих Србије за најбољи омладински пројекат у тој години.

Ни извођачи нису остајали равнодушни према волонтерима. Велики број домаћих и светских имена џез сцене је упућивао похвале. Мноштво медија, како домаћих тако и иностраних, преносило је волонтерску причу фестивала. Наш истакнути џез музичар Миша Блам је једном приликом рекао да су волонтери саставни део визит карте фестивала. Нишвил џез волонтери су постали препознатљив бренд активизма и солидарности, а уједно и водећа подршка фестивалу.

Позивају се сви заинтересовани волонтери и волонтерке да се пријаве за волонтирање и својим ангажманом допринесу реализацији догађаја и постану део велике музичке манифестације Нишвил џез фестивала.

Волонтерски тим ће бити подељен на следећих 10 сектора: домаћин публике, домаћин музичара, пчелице и бубамаре, маркетинг, прес, техничка подршка, логистика, кетеринг служба, радионица и обезбеђење.  Могуће је аплицирати и за позицију помоћник вође тима.

Кандидати морају да имају минимум 15 година старости и спремност за одговорност према преузетим обавезама и задацима.

Волонтирање на Нишвилу подразумева активизам од 01. до 12. августа 2019. године, рад је организован сменски и одвија се по свим правилима волонтерског менаџмента и кодекса, а у складу са Законом о волонтирању Републике Србије.

Конкурс је отворен до 10. јула.  Пријављивање се врши помоц́у интернет платформе која се налази на следец́ем линку: http://volunteers.nisville.com/.  Додатне информације о конкурсу и пријавни формулар су доступни на   http://volunteers.nisville.com/#/.  Евентуална питања или проблеме при пријављивању можете пријавити и-мејлом на адресу:   volunteers@nisville.com или info@voluntee.rs.

Извор: Нишвил џез фестивал и Координационо тело