Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НАГРАДУ ЕУ ЗА ИСТРАЖИВАЧКО НОВИНАРСТВО

15. април 2015.

Ниш – Новосадска новинарска школа расписала је конкурс за награду Европске уније за истраживачко новинарство и конкурс ће бити отворен до 13. маја.

За награду ЕУ за истраживачко новинарство могу да се пријаве све приче о друштвеним темама у вези са злоупотребом моћи и основних људских права, корупцијом и организованим криминалом у Србији које су прошле године објављене или емитоване у било ком медију у Србији. Наградни фонд у Србији за 2015. годину износи до 10.000 евра.

До три додељене индивидуалне награде кретаће су у распону од 3.000 до 5.000 евра. У сарадњи са Фондацијом Гардијан, међу победницима из свих седам земаља Балкана биће одабрана најбоља истраживачка прича у региону. Аутор те приче ће бити позван на студијско путовање у Гардијан/ Обсервер.

Награду ЕУ за истраживачко новинарство установио је Генерални директорат за проширење Европске комисије, као подршку истраживачком новинарству у балканским земљама

Упутство за подношење пријава као и пријавни формулари доступни су на интернет сајту Новосадске новинарске школе (http://www.novinarska-skola.org.rs/sr/?page_id=3752).

Извор: Новосадска новинарска школа, Југмедиа и Координационо тело