Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА И ДОТАЦИЈА НАМЕЊЕНИХ ЗА ПРОЈЕКТЕ РАЗВОЈА ТУРИЗМА У 2017. ГОДИНИ (РОК: 31.3.2017)

19. jануар 2017.

Београд - Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је јавни конкурс за доделу субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2017. години

Конкурсом су предвиђени подстицаји за изградњу инфраструктуре и супраструктуре у туристичким дестинацијама, као и за пројекте промоције, едукације и тренинга у туризму у Републици Србији.

Право на коришћење бесповратних средстава имају дестинацијске менаџмент организације, привредна друштва, односно друге организације и институције чији је оснивач Влада или јединица локалне самоуправе, а које нису индиректни корисници буџета, као и правна лица у којима је Република Србија већински власник и правна лице која управљају туристичким простором или објектима туристичке инфраструктуре и супраструктуре, јединице локалне самоуправе, локалне туристичке организације, као и невладине организације за реализацију пројеката развоја туризма.

Приликом доделе средстава поштоваће се критеријуми који се односе на степен усклађености пројеката са Стратегијом развоја туризма Републике Србије, приоритетних туристичких производа, туристичких простора као и адекватно управљање туристичким ресурсима и развојним процесима у туризму и степеном развијености одређене општине.

Информације о конкурсу и обрасци захтева за коришћење бесповратних средстава могу се преузети са интернет презентације Министарства трговине, туризма и телекомуникација www.mtt.gov.rs  Zahtev za korišćenje subvencija i dotacija podnosi se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina br. 22-26, Beograd, isključivo putem pošte ili pisarnice ministarstva.

Рок је 31.3.2017. године.

Извор: Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Координационо тело