Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА ЗА ШКОЛСКУ 2022./23. ГОДИНУ

1. април 2022.

Београд – Општине Бујановац, Прешево и привремени орган општине Медвеђа расписале су конкурс за доделу студентских стипендија. Циљ овог конкурса је подршка развоју и унапређењу квалитета високог образовања. Пружањем ове финансијске подршке за трошкове студирања биће обезбеђени бољи услови за даље образовање и усавршавање.

На овај начин стичу се услови за повећање процента образованих младих у тим општинама. Кроз стипендије обезбеђује се доступност високог образовања свим категоријама младих, без обзира на социо-економски статус као и  подршка развоју тржишта рада у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Право на коришћење средстава за студентске стипендије имају:

- ученици завршне године средњих школа и лица која су завршила средњу школу, старости до 22 године;

- који имају пребивалиште на подручју тих општина у тренутку подношења пријаве на конкурс и минимум годину дана пре објављивања конкурса;

- током претходног школовања (у средњој школи) су остварили одличан успех, познају српски језик;

- нису уписали ниједан факултет и

- нису добитници других стипендија које се финансирају из буџета Републике Србије.

 

Да би подносилац пријаве на Конкурс за доделу стипендија био  изабран за корисника стипендије, поред испуњења формалних услова, у обавези је да положи и квалификациони (пријемни) испит за упис на студије.

Све потребне информације везано за Конкурс за доделу студентских стипендија за школску 2022./2023. годину можете добити на следећим интернет адресама:

Општина Прешево линк конкурса: http://publikime.presevo.rs/

Општина Медвеђа линк конкурса: https://bit.ly/3iUsudC


Општина Бујановац линк конкурса: https://bit.ly/3J3rsGt

 

 


 

Извор: Служба Координациног тела