Архива вести
                   

КОНКУРС ПОДРШКЕ ЛОКАЛНИМ МЕДИЈИМА „СЛАВКО ЋУРУВИЈА ФОНДАЦИЈЕ“

13. фебруар 2014.

Београд – „Славко Ћурувија фондација“ (СЋФ) расписала је конкурс подршке локалним телевизијама и радио станицама „О чему Србија ћути?“

„Славко Ћурувија фондацију“ (СЋФ) покренули су Јелена и Раде Ћурувија, ћерка и син Славка Ћурувије. Уз помоћ пријатеља из невладиног сектора Србије и уз подршку „Фондације Браће Рокфелер“ из Њујорка, новембра прошле године фондација је почела са радом. Циљеви фондације су унапређење квалитета новинарства у Србији, подршка локалним медијима, подршка истраживачком новинарству, као и рад са младима који улазе у свет новинарства.

Конкурс има за циљ да охрабри локалне медије да проговоре о стварима важним за грађане и локалну заједницу, како би деловали као контрола локалних власти. 

Тражи се да теме које ће бити обрађиване нису до сада имале велику медијску заступљеност. Такође, предложене теме треба да се баве проблемима локалних заједница кроз примере како грађани могу да помогну у решавању проблема као демократска контрола локалних власти. Треба да преиспитују рад локалних власти и на тај начин доприносе јачању улоге локалних медија, као контролора власти на локалном и регионалном нивоу.

Више информација о конкурсу за подршку локалним телевизијама и радио станицама Славко Ћурувија фондације можете преузети на wеб адреси: http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/konkursi

 Конкурс је отворен до7. марта 2014. године а одлука о томе који су медији добили подршку биће саопштена на званичном обележавању почетка рада фондације, 27. марта 2014. године.

Извор: Југмедиа и Координационо тело