Архива вести
                   

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОВОДОМ ОСНИВАЊА УДРУЖЕЊА ПОСЛОВНИХ ЖЕНА У ПРЕС ЦЕНТРУ У БУЈАНОВЦУ

6. новембар 2013.

Бујановац -У оквиру пројекта Европске Уније „Жене напредују у изградњи капацитета на локалном нивоу - за родно уједначене економске токове”, јуче су се у прес центру  окупиле пословне жене из општине Бујановац.

На састанку су учествовале и њихове колегинице из Републике Србије, руководиоци Канцеларије за локални економски развој и председник општине Бујановац.

Том приликом је наглашена неопходност унапређења пословања нежнијег пола.

Руководилац пројекта „Удружење пословних жена Србије“, Оливера Пантовић, поздравила је све жене ангажоване у овом удружењу и захвалила се председнику општине на подршци. 

Председник општине Бујаовац, Нагип Арифи, је рекао да ће основано удружење жена увек имати подршку локалних власти.

Председница удружења пословних жена у Бујановцу, Фазила Аземовић, обавестила је присутне о статистичким бројкама, које показују лоше стање када се ради о запошљавању жена у тој општини.

„Од укупног броја запослених, 30 одсто су жене, док су од укуног броја незапослених у општини Бујановац, 49 одсто жене“, рекла је Аземовић.

Аделина Бручај – Хасани, потпредседница удружења пословних жена у Бујановцу, изјавила је да ово удружење има одређене циљеве за пословне жене које су започеле средње и мале бизнисе.

„Ми ћемо, као удружење, охрабривати све жене да самоуверено проширују своје предузетничке  подухвате“, нагласила Аделина Бручај – Хасани.

У оквиру пројекта Европске Уније „Жене напредују у изградњи капацитета на локалном нивоу - за родно уједначене економске токове“, основане су десетине удружења пословних жена у неколико општина у Србији.

Укључење жена у привредно пословање у земљи је неопходан предуслов за европске интеграције.

Извор:Тitulli и Координационо тело