Архива вести
                   

КЛИНАЦ ИЗ БУЈАНОВЦА У ЕСТУДИЈАНТЕСУ

18. децембар 2014.

 

Бујановац - Кошаркашки клуб Плеј 017 из Бујановца и дечак по имену Бернард Морина спортска су чуда не само југа Србије.

Морина, 13-годишњи бујановачки Ром, најуспешнији је појединац клуба, а потписао је и предуговор са шпанским Естудијантесом.

Плеј 017, клуб у коме играју основци – Срби, Албанци и Роми, усред Београда победио је вршњаке из Црвене звезде и Партизана.

Бени, како клинци зову своју звезду Бернарда Морину, на обе београдске утакмице постигао је више од половине кошева, а по завршетку утакмица вршњацима је уистину делио – аутограме.

Од око 170 полазника Школе кошарке, шест селекција у мини баскет лигама Пчињског округа своје противнике побеђују са дупло више датих него примљених кошева.

Комплетне трошкове и Клуба Плеј 017 и Школе кошарке финансирају родитељи деце, јер локална самоуправа у Бујановцу за њихове блиставе резултате нема слуха.

 

Бернарда Морину нису препознали скаути српских клубова, али су зато у Бујановац дојурили из Шпаније. Естудијантес је после тродневне провере у свом расаднику кошаркашких нада у Мадриду потписао предуговор са клубом, Морином и његовим родитељима.

После новогодишњих празника Плеј 017 путује у Немачку, у Бремерхафен, на тродневни турнир осам клубова кошаркашких нада Европе, поново о трошку родитеља деце.

А Морини ће до тада ће вероватно стићи позив и авионске карте из Мадрида да се са оцем Рахманом, мајком Џемиље и братом Фадилом, пресели у престоницу Шпаније.

Извор: Б92 и Координационо тело