Архива вести
                   

ЈУГПРЕС ОБЕЛЕЖИО ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

12. мај 2016.

Регионална информативна агенција Југпрес, чије је седиште у Лесковцу, обележила је десет година рада. Југпрес је прва агенција основана ван Београда са намером да се бави регионалним темама, са посебним кацентом на Бујановац, Прешево, Медвеђу, Косово и Метохију, северозападну Македонију. На свом веб сајту обајављује текстове на српском, албанском, ромском и бугарском језику. Југпрес је први почео да објављује и ТВ снимке, у време када то још нису радили ни велики централни медији. Такође, Југпрес је први медиј у Србији који је увео сервис на албанском језику. Садржаје ове агенције користе како медији у Србији тако и они са простора Косова и Метохије и бивших југословенских република.

Југпрес десету годишњицу дочекује са мултимедијалним концептом агнецијске продукције, која поред класичних информативних сервиса вести, писаног, тонског, фото и телевизијског, обухвата и интернет телевизију.

„Дуг пут од десет година у условима у којима егзистира новинарство у Србији прошли смо уздигнуте главе и на ногама, поносни што смо утирали пут који су бројни, не само локални медији следили и следе. Нарочито смо поносни на сарадњу коју имамо са многобројним медијима у региону који извештавају на различитим језицима“, истакла је Љиљана Стојановић, оснивач и уредник Југпреса.

Деценију постојања Југпреса честитају запослени у Координационом телу са жељом да ћемо као и до сада имати узајамно професионалну и коректну сарадњу.

 Извор: Политика и Координационо тело