Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОГРАМ ПОДСТИЦАЊА РАВНОМЕРНОГ РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА У 2016. ГОДИНИ

15. јули 2016.

Министарство привреде Републике Србије расписало је јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подстицања равномерног регионалног развоја у 2016. години

Програм подстицања равномерног регионалног развоја у 2016. години, у делу који се односи на меру 3.1. - Мера суфинансирања јединица локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације, спроводи Министарство привреде.

Право на коришћење бесповратних средстава имају јединице локалне самоуправе појединачно или више јединица локалне самоуправе које заједно учествују у изради пројектно-техничке документације.

Уколико јединица локалне самоуправе подноси једну пријаву за израду више врста пројектно-техничке документације, сва пројектно-техничка документација мора да се односи на исти инфраструктурни пројекат.

Бесповратна средства су намењена за суфинансирање јединица локалне самоуправе за израду следећих врста пројектно-техничке документације: претходна студија оправданости; студија оправданости; студија о процени утицаја на животну средину; генерални пројекат; идејно решење; идејни пројекат; пројекат за грађевинску дозволу; пројекат за извођење.
 

Пројектно-техничка документација од значаја за регионални развој која је предмет суфинансирања од стране Министарства је документација која се односи на: развој и унапређење пословне инфраструктуре (индустријске зоне, индустријско-технолошки паркови, пословне зоне, пословни инкубатори и кластери); ревитализацију браунфилд локација; развој саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Рок за подношење пријава од 8. до 22. јула 2016. године.

Информације неопходне за учешће на јавном позиву могу се добити на следећим бројевима телефона Министарства привреде: 011/333-4165, 011/333-4189 и 011/333-4174.

Више информација о програму, као и пријавни формулар и пратећа документација, доступни су на http://www.privreda.gov.rs/javni-poziv-za-program-podsticanja-ravnomernog-regionalnog-razvoja-u-2016-godini/

Извор: Министарство привреде и Координационо тело