Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ - за пријаву младих џез музичара у омладински џез оркестар јужне Србије

7. март 2014.

Нишвил фондација и музичке школе у Лесковцу и Нишу позивају младе музичаре узраста од 14 до 21 године из Ниша, Лесковца, Врања, Владичиног хана, Босилеграда и Бујановца, који желе да похађају бесплатне џез радионице у склопу пројекта „Џез мултикултурални израз“.

Поред музичког усавршавања на пољу џеза у оквиру радионица млади различитих етничких заједница моћи ће да се друже, заједно да стварају музику и боље се упознају.

У сваком од поменутих места млади ће радити са локалним координаторима и увежбавати програм који ће, свако у свом граду извести 30. априла за Свестки дан џеза.  До августа су планирана и три дводневна сусрета полазника из свих градова (у Нишу, Лесковцу и Врању) током којих ће, на основу расписаних аранжмана увежбавати заједничке композиције: стандард „When the Saints Go Marching In“, „Nišville Jubilation“ – Душка Гојковића и „Watermelon Man“ – Хербија Хенкока (на чију је иницијативу 30. април уврштен у календар УНЕСЦО-а као Светски дан џеза).

Сви полазници ће заједно одржати и концерте у местима из којих долазе, укључујући и наступ у Нишу за време Нишвил џез фестивала у склопу претећег програма „Омладинске џез мреже“. Организатор радионица обезбеђује бесплатан превоз, смештај и оброке, како током размена (заједничких проба у Нишу Лесковцу и Врању), тако на заједничким концертима у свих шест градова и током четири дана Нишвила.

Изненађење за полазнике пројекта је бесплатан улаз на Нишвил џез фестивал. Такође, млади музичари изабрани за учешће у пројекту „Џез мултикултурални израз“, током Нишвила ће моћи да похађају и уобичајену Нишвил радионицу у сали нишког Симфонијског оркестра.

Број полазника из сваког града је ограничен (5 особа), а за пријављивање је потребно попунити формулар на сајту www.omladinskajazzmreza.nisville.com

Рок за пријављивање је 24. март.

Постаните неодвојиви део џез културе!

Пројекат се реализује уз подршку Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом и Делегације Европске уније. Реализацију пројекта у Бујановцу подржали су Служба Координационог тела и општина Бујановац.