Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ

18. јули 2019.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за пензијско и инвалидско осигурање и борачко-инвалидску заштиту, је упутило јавни позив заинтересованим удружењима грађана, основаним ради побољшања положаја бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица погинулих бораца да поднесу предлоге пројеката који ће бити финансирани из буџета Републике Србије.

Приоритет у овом позиву је унапређивање социјалне укључености бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица погинулих бораца у Републици Србији, као и неговање традиција ослободилачких ратова Србије, кроз:

  • Промоцију тековина ослободилачких ратова Србије,
  • Јачање улоге удружења бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица погинулих бораца у локалној заједници.

Подносиоци предлога могу да буду:

  • регистрована удружења грађана, са седиштем на територији Републике Србије;
  •  удружења која спроводе активности на територији Републике Србије;
  • удружења која су директно одговорна за припрему и реализацију пројекта;
  • удружења која имају материјалне и људске ресурсе за спровођење пројекта;
  • удружења која воде уредно финансијско пословање.

Свако удружење грађана има право да аплицира са једним предлогом пројекта, који ће реализовати у максималном трајању до шест месеци.

Министарство ће током реализације одобрених пројеката вршити контролу и процењивање спровођења прихваћених пројеката. Негативни извештај утицаће на даље финансирање одобрених пројеката. Министарство има право да захтева модификацију пројекта, као и закљученог уговора, а на основу редовних и ванредних извештаја о реализацији пројектних активности, као и у складу са расположивим буџетским средствима.

Заинтересована удружења грађана дужна су да предлоге пројеката доставе најкасније до 5. августа 2019. године у 8 часова.

Додатне информације о конкурсу и конкурсна документација су доступни на https://www.minrzs.gov.rs/sr/konkursi

 Извор: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Координационо тело