Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ТУРИСТИЧКИМ АГЕНЦИЈАМА (РОК: 4. ДЕЦЕМБАР 2020)

23. новембар 2020.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је расписало јавни позив за доделу субвенција за подршку рада туристичких агенција организатора туристичких путовања због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом  КОВИД-19. Субвенције су предвиђене за покриће трошкова у вези обезбеђења гаранције путовања, док ће се исплата вршити у зависности од категорије лиценце.

За лиценце категорије А 10, максимално до 2.250 евра, за лиценце категорије А 15, исплаћиваће се максимално до 2.500 евра, за лиценца категорије А 20, максимално до 3.000 евра, лиценца категорије А 25, максимално до 3.500 евра, лиценца категорије А 35, максимално до 4.000 евра и лиценца категорије А 40, максимално до 5.000 евра.

Исплата субвенција ће се вршити у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу Народне банке Србије на дан када је државна помоћ додељена.

Право на коришћење бесповратних средстава имају привредна друштва, друга правна лица или предузетници који поседују лиценцу организатора путовања.

Образац захтева за коришћење средстава се може преузети са званичне интернет презентацији Министарства  www.mtt.gov.rs.

Захтеви за коришћење субвенција се подносе Министарству на адресу: Омладинских бригада 1, 11070 Нови Београд. Подносици захтева, поред наведеног, ради евидентирања, достављају скениран, попуњен и потписан образац захтева на следећу и-мејл адресу: ivana.avramov@mtt.gov.rs

Рок за подношење захтева је 4. децембар 2020. године.

За субвенције је намењено 150 милиона динара.

Извор: Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Координационо тело