Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА И АКТИВНЕ ИНКЛУЗИЈЕ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА (РОК: 1. ФЕБ. 2021)

18. децембар 2020.

У оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’, Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) су објавиле јавни позив јединицама локалне самоуправе за подношење предлога пројеката подршке социјалном становању и активној инклузији. Европска унија је за овај програм издвојила  27 милиона евра. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Министарством грађевинарства, саобрац́аја и инфраструктуре, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

Циљ овог јавног позива је да се у 20 локалних самоуправа обезбеди стамбена подршка за 500 породица са најмање 1.500 чланова на одржив и одговоран начин, кроз изградњу вишепородичних зграда и породичних кућа и куповину, реконструкцију и адаптацију станова и кућа. Уз стамбена решења обавезне су и пратеће мере активне инклузије за 1.000 корисника, које подразумевају подршку у области образовања, унапређење запошљивости, самозапошљавање и приступ различитим услугама социјалне заштите.

Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе у Републици Србији.

Индикативни буџет јавног позива 14,2 милиона ЕУР

Рок за подношење предлога пројеката 1. фебруар 2021. године у 17:00

Све информације о јавном позиву и документација за пријављивање су доступни на интернет страници програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’, у секцији конкурси https://social-housing.euzatebe.rs/rs/konkursi

Предлози пројеката се шаљу електронским путем, а детаљна упутства за слање се налазе у документу EUSHAI_CfP_Guidelines for Applicants. 

Уколико имате питања или недоумице у вези са Програмом или јавним позивом, можете нас контактирати на milicada@unops.org  или на број телефона 060.444.95.93 (Милица Давитков).

За приступ страници са питањима и одговорима, молимо вас кликните на  https://social-housing.euzatebe.rs/rs/vesti/pitanja-i-odgovori-javni-poziv-lokalnim-samoupravama-za-podnosenje-predloga-projekata-socijalnog-stanovanja-i-aktivne-inkluzije-osetljivih-grupa

Изворsocial-housing.euzatebe.rs и Координационо тело