Архива вести
                   

ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРОГРАМА „ ЗА АКТИВНО ЦИВИЛНО ДРУШТВО - ЗАЈЕДНО"

30. август 2018.

Швајцарска канцеларија за сарадњу у Србији расписала је тендер за нови програм подршке цивилном друштву у Србији: "За активно цивилно друштво - заједно (АЦТ)".

Влада Швајцарске ће кроз овај програм пружити подршку развоју цивилног друштва у Србији у циљу доприноса активном грађанском друштву и ангажовању грађана у доношењу одлука у периоду од осам година (две фазе од по четири године) и са укупним буџетом од 11.000.000 CHF. 

Мандат прве фазе подељен је на два дела: Први део почиње у првом кварталу 2019. године и посвећен је припреми програмског документа, док се други део састоји од четверогодишње имплементације са почетком у другој половини 2019. Процењени буџет за ову фазу је 5.500.000 CHF.

Циљ тендера је избор конзорцијума за имплементацију Програма, који ће се састојати од међународног и локалног имплементатора, при чему ће међународни водитељ бити на челу. Конзорцијум треба да поднесе концепт за даљи развој цивилног друштва у Србији.

Рок за подношење предлога је 26. октобар 2018. године.

Више информација можете видети на.https://www.eda.admin.ch/countries/serbia/en/home/news/news.html/content/countries/serbia/en/meta/news/2018/august/act-tender-announcement

Извор: Швајцарска канцеларија за сарадњу у Србији и Координационо тело