Архива вести
                   

ГОРАНУ НАКИЋУ СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

28. jануар 2016.

Ниш, Бујановац – Горан Накић из села Раковац у општини Бујановац,  студент генерације Економског факултета у Нишу, заједно са још 30 најбољих студената и дипломаца Универзитета у Нишу, добио је јуче Светосавску награду на свечаности у Скупштини града Ниша.

Градоначелник Зоран Перишић је Горану и његовим колегама, осим диплома и плакета, уручио и новчане награде од 50.000 динара. Градоначелник Ниша  је истакао да је град Ниш препознао квалитет и рад а да су „симболичне награде” доказ да се то цени.

Горан је младић из Раковца, рођен 1992. године, а основне студије, које је  у року завршио, уписао је 2011.године.  Сада је на мастер студијама, а планира да касније упише и докторске студије. Завршио је средњу школу „Свети Сава” у Бујановцу. Разредини старешина му је био Сретен Јовић, а Жарко Ђурић и Смиља Лукић су му били омиљени професори. Себе је, каже, пронашао у економским наукама јер одлично схвата све економске појмове.  

„Област која ми је најзанимљивија и коју посебно волим је рачуноводство, ревизија и финансије. Изабрао сам овај смер на факултету зато што је један од тежих, а и кванититативнији је од осталих смерова, односно мање је теоријски“, рекао је Горан.

Извор: Бујановачке и Координационо тело