Архива вести
                   

ГОДИШЊИ САСАТАНАК ПРОГРЕС -А У БУЈАНОВЦУ

17. јули 2013.

Бујановац – Трећи годишњи састанак Управног одбора Програма европског партнерства са општинама „ЕУ ПРОГРЕС“  биће одржан  данас у Бујановцу. Према најавама,  на састанку ће бити представљен годишњи извештај за период од јула 2012. до јуна 2013. године. Чланови одбора размотриће одобравање финансијске поршке за пројекте унапређења родне равноправности на основу инцијативе Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, анализе несразмерне понуде и потражње на тржишту рада, повећања социјалне инклузије најрањивијих друштвених група, подршке Регионалном центру за особе са менталним тешкоћама у Новом Пазару, израде плана детаљне регулације зоне Рибинце у Врању, набавке компјутерског програма за евиденцију јавне имовине локалних самоуправа, као и стручног усавршавања за раднике у индустрији текстила, одеће и обуће у Новом Пазару, Рашки, Тутину и Сјеници.

У раду састанка учествоваће представници Канцеларије Владе Србије за европске интеграције и релевантних министарстава, 25 општина које учествују у реализацији ЕУ ПРОГРЕС-а, представници развојних агенција и пројеката, цивилног друштва, донатори – представници Европске уније и Владе Швајцарске, док Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС, као извршни партнер, има секретарску улогу Одбора.

Непосредно пре почетка састанка, председнику општине Бујановац, Нагипу Арифију, биће уручен главни пројекат за трансфер станицу у Бујановцу, који су, преко ЕУ ПРОГРЕС-а, финансијски подржале Европска унија и Влада Швајцарске.

Извор: ЈУГМЕДИА