Архива вести
                   

ГЕЈЗЕРСКЕ НОЋИ ОД 20. ЈУЛА ДО 2. АВГУСТА

14. јули 2016.

Медвеђа,Сијаринска бања 19. по реду Гејзерске ноћи одржавају се ове године од 20. јула до 2. августа у  Сијаринској бањи. Организатори су се потрудили да током 14 дана трајања манифестације за све госте бање припреме богат културно уметнички програм.

Гејзерске ноћи ће својом песмом отворити естрадна уметница и глумица Снежана Савић. Током тематских вечери биће организоване вечери поезије, гусала, изворних народних песама, као и староградске музике и романси. У оквиру манифестације своје вечери имаће и туристичке организације Лебана, Лесковца, Бојника, Власотинца и Медвеђе. За љубитеље рок звука биће организован концерт познатог рок бенда Кербер, док ће за оне који воле народни мелос својом песмом увеселити Миломир Миљанић. У оквиру Гејзерских ноћи традиционално се организују и такмичења за Први глас Гејзера, као и избор за Мис Гејзера. Завршног дана манифестације биће промовисана монографија проф. др Вукадина Ристића „Сијаринска бања - извор здравља и живота“. Парови који желе да своје судбосно да изговоре под Гејзером, моћи ће то да учине 2. августа.

Организатори Гејзерских ноћи су Туристичка организација општине Медвеђа у сарадњи са специјалном болницом за рехабилитацију „Гејзер“ из Сијаринске бање, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије и општине Медвеђа.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело